Είχε προηγηθεί εκτενής ανάλυση του συμβούλου επιχειρήσεων Γιώργου Προκοπάκη, καταλογίζοντας αστρονομικό κόστος εξυπηρέτησης των repos, χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης και ληξιπρόθεσμων οφειλών αφενός για κάλυψη κρυφού χρέους – υπολογίζεται σε 10 δισ. ευρώ – και αφετέρου για τεχνητή διόγκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς και μετάθεση τόκων άνω του 1 δισ. ευρώ από το 2018 στο 2019 δημιουργώντας συνθήκες διαχειριστικής ασφυξίας στην επόμενη κυβέρνηση.
Στο πάνελ, Γκίκας Χαρδούβελης, Παναγιώτης Λιαργκόβας και Μιράντα Ξαφά συμμερίστηκαν την άποψη ότι το εγχείρημα εξόδου στις αγορές θα αφαιρέσει παρά θα προσθέσει βαθμούς ελευθερίας στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι οι αγορές είναι πολύ πιο αυστηρές.
Προς το παρόν, όπως ανέφερε η Μιράντα Ξαφά, τα σχέδια έκδοσης τριετών και δεκαετών ομολόγων έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον – μετά την άνοδο των αποδόσεων – και όλο το παιχνίδι όπως εκτίμησε ο Προκοπάκης παίζεται με τα repos, τα οποία έκαναν άλμα από τα 15 δισ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο σε 20 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, χτίζοντας σταδιακά ένα πανάκριβο μαξιλάρι διαθεσίμων.
Μεγάλο τμήμα της συζήτησης επικεντρώθηκε στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν, περίπου 7 δισ. ευρώ «άγνωστων» ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι την ώρα της εξόφλησής τους χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία διετία για να φουσκώσει τεχνητά το πρωτογενές πλεόνασμα, με την τρόικα, λίγο πολύ, να κάνει τα στραβά μάτια.
κρεατοελιες φαρμακα
γραφεται κλιση αρχαια
γραφεται κλιση αρχαια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου