υποκοριστικα κλιση
νυχια γαλλικο φθινοπωρο 2017
Αυτό που διαπιστώνει με χαρά η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ότι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της αλλά και τα social media, άντρες, αλλά και νεαρά αγόρια και κορίτσια, ζητούν συγκεκριμένες συμβουλές για το σωστό ζύμωμα και ψήσιμο των τσουρεκιών κάνοντας σαφές ότι τα τσουρέκια του Πάσχα δεν είναι πλέον υπόθεση της μαμάς...
Τα μυστικά για το τέλειο τσουρέκι είναι αμέτρητα όπως και οι συνταγές. Στην λίστα με τα μυστικά, ωστόσο, προσθέστε άλλα δύο... την υπομονή και την αγάπη!
Μυστικά για τα τέλεια Πασχαλινά τσουρέκια
Μυστικό Νο 1: Η Θερμοκρασία των υλικών
Το τέλειο τσουρέκι απαιτεί προετοιμασία. Μην βγάλετε τα υλικά σας από το ψυγείο την τελευταία στιγμή γιατί το πιο βασικό από όλα είναι όλα μας τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Μυστικό Νο 2: Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί
Θέλετε να ζυμώσετε τώρα και σε δύο ώρες να ψήνεται τα τσουρέκια σας; Αποκλείεται. Η ζύμη θέλει ξεκούραση! Όσο πιο πολλές ώρες αφήσουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί τόσο πιο αφράτο και μαστιχωτό θα είναι το τσουρέκι μας.
Μυστικό Νο 3: Μια μεγάλη τσίχλα
Αναζητώντας την τέλεια συνταγή θα πέσετε πάνω σε πολλές συνταγές που δεν θέλουν καθόλου χτύπημα! Ωστόσο, ένα από τα μυστικά κρύβεται στο χτύπημα. Πρέπει να χτυπήσουμε τη ζύμη τόσο καλά που να μοιάζει με μία μεγάλη τσίχλα. Το καλό χτύπημα είναι αυτό που χωρίζει το τσουρέκι μας σε ίνες. Ένα ινώδες τσουρέκι είναι πάντα πιο απολαυστικό στο τσιμπολόγημα.
Μυστικό Νο 4: Όχι αλεύρι!
Είναι βασικό η ζύμη να είναι απαλή και βουτυράτη. Να μην είναι καθόλου σφιχτή και να μην ρίξω καθόλου αλεύρι κατά το ζύμωμα. Πολλές νοικοκυρές βλέπουν την ζύμη μαλακή και αρχίζει και συμπληρώνει αλεύρι με το χέρι του για να πιάσουν τη ζύμη. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όσο βάζουμε αλεύρι, η ζύμη σφίγγει και γίνεται σαν ψωμί. Χάνει δηλαδή αυτή την υφή που έχει το βουτυράτο τσουρέκι.
Μυστικό Νο 5: Τι βούτυρο βάζουμε στο τσουρέκι;
Στο τσουρέκι βάζουμε το βούτυρο που μας αρέσει. Το βούτυρο που προτιμά και έχει μάθει να τρώεει ο καθένας. Άλλωστε το βούτυρο είναι αυτό που θα δώσει στο τέλος τη γεύση.
Μυστικό Νο 6: Χτύπα το βούτυρο
Θα πρέπει το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να το χτυπήσουμε πάρα πολύ καλά με το σύρμα του μίξερ ώστε να γίνει σαν κρέμα. Όσο πιο πολύ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη τόσο πιο ωραία και σωστά θα ψηθεί το τσουρέκι και η ζάχαρη θα καραμελώσει μέσα στη ζύμη.
Μυστικό Νο 7: Τσουρέκι χωρίς μαχλέπι δεν γίνεται
Τα μυρωδικά παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Τσουρέκι χωρίς μαχλέπι δεν γίνεται. Μαχλέπι και μαστίχα είναι τα δύο βασικά μυρωδικά. Αν προσθέσουμε λίγο καπουλέ θα του δώσουμε μία λεμονάτη γεύση. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
βασιλικος μικρη επιδαυρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου